•        Fri frakt vid köp över 2000 kr
  • Leverans inom 1-3 dagar*
  • 14 dagars öppet köp
  • Handla tryggt & Säkert
  • Support: support@psofsweden.se / 0155 - 48 07 55
Sök:
På svenska In English
Priser i: 

Sara Algotsson Ostholt

Namn: Sara Algotsson Ostholt 

Född: 8 december 1974

Uppväxt: Rockneby

Bor: Warendorf, Tyskland

 

Sara Algotsson föddes 1974 och växte upp på familjens får­ och hästgård i Körningsven någon mil nordväst om Kalmar. Hon har befunnit sig på hästens rygg ända sedan hon låg i sin mammas mage. Från början var det inte självklart att hon skulle satsa på fälttävlan utan det kom först när hennes syster Linda provat på terrängen i äldre tonåren.

Med hästen Robin de Bois tog Sara Algotsson sitt första SM­-guld i fälttävlan endast 22 år gammal. Det blev 3 SM­-guld med Robin. Tillsammans kvalificerade sig och tog de sig på individuella meriter och av egen kraft till OS i Aten 2004, där de slutade på en 34:e plats. Det dröjde ytterligare 4 år till Sara bestämde sig för att satsa på sin idrottskarriär. Året 2008 sade hon upp sig från jobbet som redovisningsekonom, tog med sig hästen Wega och flyttade ner till pojkvännen och hans stall där han jobbade och fortfarande jobbar på Tysklands nationella ridsportcenter DOKR (Deutsches Olympiade­Komitee für Reiterei) för att satsa helhjärtat på fälttävlan.

Efter bara några år kom de internationella meriterna. 2010, samma år som Sara fick dottern Wilma, vann hon unghäst­-VM för 6­åriga hästar med Reality. Hon fick topplaceringar på den välrenommerade fälttävlan i Luhmühlen både 2011 och 2012 med Wega. 2012 blev hon och Wega näst bäst i världen på fälttävlan då de tog OS-­silver i London och var endast ett retligt pet ifrån OS­-guldet. 2015 har Sara kvalificerat sig för EM i Blair Castle Skottland i oktober där Sveriges lag i fälttävlan och Sara ska kvalificera sig för OS 2016 i Rio de Janeiro.

Sara och hennes man Frank har idag ett 20­-tal hästar i tränings­ och tävlingsstallet i Warendorf som alla ska tränas och utbildas för de tre disciplinerna dressyr, hoppning och terräng. Hit kommer också elever från hela världen och utbildar sig. Flertalet av hästarna är unghästar och blivande stjärnor, men stjärnorna som överglänser alla än så länge är OS­-hästen Wega (f 2001) och Facebookhästen Reality39 (f 2004) eller Bigsy som hon också kallas, eftersom hon är så stor.

Båda använder PS träns och det bästa med PS träns är att de inte trycker så mycket på tänder, är väldigt mjuka och nästan utan tryck på nacken. Något som både hästarna och Sara uppskattar. 
Sara förfinar ständigt alla detaljer. För henne är det viktigt att hon känner sig väl förberedd för uppgiften och förbättrar i träning alla delar som ingår i fälttävlan. “Både jag och hästen ska vara topp i kondition och hälsa och ha bästa möjliga förutsättningar för att vara bäst när det gäller. Jag är väldigt glad över att PS of Sweden är en del av den här resan. Deras grimmor, träns och förbyglar har förbättrat våra möjligheter att fortsätta och ständigt förbättra oss i världstoppen. Dessutom är hästarna väldigt snygga i PS produkter.”

 

Om oss

PS of Sweden är världsledande inom design och produktion av anatomiska träns. Vi erbjuder även en lång rad andra egenutvecklade, unika produkter till ryttare och hästar som säljs över hela världen.

Till toppen