•        Fri frakt vid köp över 2000 kr
  • Leverans inom 1-3 dagar*
  • 14 dagars öppet köp
  • Handla tryggt & Säkert
  • Support: support@psofsweden.se / 0155 - 48 07 55
Sök:
På svenska In English
Priser i: 

Erika Lickhammer

Namn: Erika Lickhammer

Född: 8 mars 1982

Uppväxt: Visby, Gotland

Bor: Asten, HollandEfter ett framgångsrikt år 2006 som avslutades med att Erika blev svensk mästare har framgångarna bara fortsatt. År 2007 red hon Samsung Super Leaugue i Rom, Rotterdam och Hickstead samt var med som femteryttare på Europamästerskapen i Mannheim. Detta gav henne ett internationellt genombrott och hon är numera etablerad inom den internationella tävlingseliten. Hon har representerat Sverige i flertalet nationshoppningar, senast i Drammen i år, där det svenska laget segrade och Erika tillsammans med Liberty Man satte två nollrundor.

Fem år gammal fick Erika tillsammans med sin syster den första egna ponnyn, ett litet envist russ. Erika provade på trav, monté, western och dressyr och hon bestämde sig som elvaåring för att det var hoppning som gällde. Redan som trettonåring blev Erika både svensk och nordisk mästare på ponnyn Miss Sunshine. Som junior och Young Rider red hon flera mästerskap och plockade flertalet medaljer i både svenska och nordiska mästerskap.
 

Efter ett och ett halvt år på Flyinge hos svenska landslagsryttaren Peter Eriksson och därefter fyra år på Stuteri Nr 1 i Veberöd, bestämde sig Erika för att göra en storsatsning. Hösten 2005 flyttade hon med hjälp av holländaren Eric van der Vleuten till södra Holland för att starta en egen professionell verksamhet. Här omgavs hon av världsnamn inom hoppsporten och med Eric van der Vleuten och Piet Raijmakers som grannar och stort stöd började framgångarna ta fart. 

Idag bedriver Erika ett stort tävlings- och försäljningstall i Asten, Holland tillsammans med sin sambo Joris. Tillsammans bygger de upp sin drömanläggning!

Framtidsplanerna är att etablera fler hästar i svår internationell klass och skaffa sig den erfarenhet och rutin som krävs för att lyckas i internationella mästerskap! 

Om PS säger Erika "Jag är väldigt glad över att få vara med i PS of Sweden-teamet! Deras produkter är mycket proffsigt framtagna. De är snygga och framför allt väldigt sköna för hästarna, ingen detalj har uteslutits utan allt är väl genomtänkt för att hästarna ska känna sig bekväma med produkterna."
 

Om oss

PS of Sweden är världsledande inom design och produktion av anatomiska träns. Vi erbjuder även en lång rad andra egenutvecklade, unika produkter till ryttare och hästar som säljs över hela världen.

Till toppen