•        Fri frakt vid köp över 2000 kr
  • Leverans inom 1-3 dagar*
  • 14 dagars öppet köp
  • Handla tryggt & Säkert
  • Support: support@psofsweden.se / 0155 - 48 07 55
Sök:
På svenska In English
Priser i: 

Lisa Wilcox

Namn: Lisa Wilcox

Född: 8 september 1966

Uppväxt: Thousand Oaks, Kalifornien

Bor: Wellington, USA

 Det hela började med min fars hästar. Eftersom jag växte upp på en boskapsranch i Colorado med mina sex bröder och systrar hanterade jag hästar varje dag. Vi drev, separerade och fångade djur på hästryggen, red in unga hästar och tränade dem för att arbeta med nötkreatursbesättningar - precis som alla förmodligen föreställer att de gör i den romantiska vilda västern. 

Min tyska make på den tiden, Jan Ebeling, väckte mitt intresse och kärlek för dressyr. Han höll till i USA och det var galet roligt för mig att rida "krumelurer" på en dressyrbana. När jag flyttade till Kalifornien, lärde jag mig hela Grand Prix-programmet från en Oldenburgvalack som hette Funny Boy. Min passion för dressyr hade tänts och min ambition var väckt, vilket ledde till en flytt till Tyskland och i mitt fall, Herbert Rehbein. Jag tillbringade fyra månader hos honom på Grönwohldhof 1993. 

Rohdiamant, Relevant, Royal Diamond, Don Gregory, Friedensfürst, Jazz Time, Rosier, Regal Dancer, Danny Wilde, Roadster, Raoul, Revan - Jag vill inte ha missat en enda av dessa fantastiska hästar. Deras olika personligheter och skillnader i utbildningsnivå samt ålder var det som gjorde utbildningen på Gestüt Vorwerk så tilltalande för mig.

Med Rohdiamant tog jag klivet till Grand Prix och år 2000 var vi utsedda till det amerikanska olympiska dressyr laget. Jag tog min examen med en tysk "Master i hästhållning" på Relevant, vann laget silver vid VM och slutligen laget brons i de olympiska spelen med honom. Jag är skyldig ett tack till dessa två hingstar men också till Don Gregory och Friedensfürst. 2001 var jag den första amerikanska att någonsin nå toppen som nummer tio av världens bästa dressyrryttare. 

Hemligheten bakom framgången? Jag försöker se till att hästarna njuter och förstår sitt arbete, då de ser fram emot att bli ridna och vill samarbeta. Även de svåraste rörelserna behärskar man lätt om man är i harmoni som ekipage. Och jag vill att  "Gör det med ett leende" ska spridas till de som tittar - då är det dressyr.
 

Om oss

PS of Sweden är världsledande inom design och produktion av anatomiska träns. Vi erbjuder även en lång rad andra egenutvecklade, unika produkter till ryttare och hästar som säljs över hela världen.

Till toppen