•        Fri frakt vid köp över 2000 kr
  • Leverans inom 1-3 dagar*
  • 14 dagars öppet köp
  • Handla tryggt & Säkert
  • Support: support@psofsweden.se / 0155 - 48 07 55
Sök:
På svenska In English
Priser i: 

Skötselråd 

Läderprodukter
Våra produkter är tillverkade i ekologiskt läder och sys för hand. För att din produkt ska hålla länge och bara bli vackrare med åren är det viktigt att du sköter lädret rätt. Tänk på att ljust läder kan mörkna vid infettning och oljning. Vi rekommenderar att du använder PS egna produkter speciellt framtagna för vegetabiliskt garvat läder. Du hittar dem här.

Alla våra produkter är försedda med ett skyddande och vårdande vax.

Så här tar du hand om dina produkter på bästa sätt: 

  • Fetta in produkten innan första användningen. 

  • Varje läderprodukt är unik, så den första behandlingen bör vara anpassad efter lädrets torrhet.

  • Rengör lädret med lädertvål efter varje användning.

  • Olja endast lädret när det är nödvändigt (synbart torrt läder).


Produkter med kristaller 
Kristallerna bör hållas rena för att de skall glänsa till fullo. Du rengör dem genom att putsa kristallerna med en mjuk tygduk, till exempel en sådan man använder till att göra rent glasögon med. Om det krävs mer än så för att få kristallerna rena kan man skölja lätt i ljummet vatten med lite diskmedel. Skölj och torka dem sedan snabbt så att det inte uppstår vattenfläckar på dem. 

Se över "piggarna" som håller fast stenarna efter användning, så att de inte fastnat i pannluggen och öppnat sig.

Hantera din produkt varsamt. Motböj aldrig ett pannband. Samtliga pannband är tillverkade för hand. 

Produkter med pärlor
Pärlorna kommer från det tjeckiska kvalitétsmärket Preciosa och bör hållas så rena som möjligt. Du rengör genom att putsa pärlorna med en mjuk tygduk. Om det krävs mer än så för att få pärlorna rena kan man skölja lätt i ljummet vatten med lite diskmedel. Skölj och torka dem sedan snabbt så att det inte uppstår vattenfläckar på dem. Tänk på att pärlorna har ett lager med färg, så kallas coating och att detta lager kan skavas bort vid oaktsam hantering. 

Hantera din produkt varsamt. Motböj aldrig ett pannband med pärlor. Då pressas pärlorna mot varandra och kan skadas samt att du kan lossa trådens fäste. Samtliga pannband är tillverkade för hand.

 

Om oss

PS of Sweden är världsledande inom design och produktion av anatomiska träns. Vi erbjuder även en lång rad andra egenutvecklade, unika produkter till ryttare och hästar som säljs över hela världen.

Till toppen